Obec Oudoleň
česky english deutsch

 

Čistá Vysočina 2018

18.4.2018

Druhý a třetí dubnový týden začal na Vysočině jubilejním 10. ročníkem tradičního úklidu v okolí silnic pod názvem Čistá Vysočina. I občané naší obce patřili mezi téměř 22 tisíc dobrovolníků, kteří se letos k této akci přihlásili a pomohli vyčistit přírodu. V sobotu 7. dubna oudolenští mladí hasiči uklízeli veřejná prostranství obce a vyčistili cestu na oudoleňskou křižovatku, zastupitelé a další občané si rozebrali trasy na Slavětín, na státovku a podél státní silnice od „mrchoviště po slavětskou ruku“.

V letošním roce jsme opět nacházeli především PET lahve, lahve od alkoholu, hliníkové plechovky, kelímky od kafe, papírové kapesníky, ale také části automobilů, léky, elektrospotřebiče a části nábytku, i když musíme konstatovat, že v letošním roce se situace zlepšila a nenašli jsme takové množství odpadků jako v minulých letech. Že bychom se už konečně poučili a zbavili se zlozvyku odhazování odpadků do přírody?

Kraj Vysočina má za sebou kampaň podporující „zdravé“ a odpovědné nakládání s odpady, každoročně podporuje obce v třídění odpadu a prostřednictvím grantových programů podporuje pořizování nových kontejnerů na separaci odpadu. To vše je však jen nástroj, pořádek v přírodě si musíme udržet vlastní sebekázní.

Poděkování patří Vám všem, kteří jste se zapojili a udělali tak naší přírodě radost!!! Blanka Zvolánková

Anketa

Uvítali byste u nás jednodenní volby jako na Slovensku?
13
0

Historie anket

Náhodné foto

1. školní den

Počasí

Počasí

Novinky e-mailem

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zjistit více