Obec Oudoleň
česky english deutsch

 

Mateřská škola - březen 2017

5.4.2017

Březen, to je předjaří, tak jsme zpívali v písničce, a to bylo první téma, kterému jsme se tento měsíc věnovali. Užívali jsme si boj jara a zimy, učili se poznávat první jarní kytičky, vybrali jsme si místečko na kraji Oudoleně, kam chodíme pozorovat, jak se příroda po zimě mění. Děti si ho pojmenovaly Strombobuch.

Ve školce si o změnách děláme jarní zpravodajství. Začali jsme si lisovat první kytičky, abychom si z nich mohli začít dělat herbář, budeme ho postupně s přibývajícími květinkami rozšiřovat. Jak vlastně probouzející se rostlinka vypadá, sledovaly děti na pokusech s klíčením a pučením. Ve skupinkách se staraly o semínka, větvičky a vyrůstající rostlinky.

Dne 9. 3. jsme společně se školou vyrazili na malý výlet na kozí farmu v Příjemkách. Děti obdivovaly množství koz a hlavně velké množství rozpustilých kůzlátek.

Že je březen opravdu plný boje jara se zimou, jsme se přesvědčili v den, kdy se k Oudoleni zatoulal lední medvěd a my společně se školáky vyrazili pomoci Eskymákům v jeho lovu. Nejdříve chumelilo a pak pršelo, děti byly „zmrzlé“, ale hledání medvěda si pořádně prožily a užily.

Zima utekla jako voda a my jsme mohli konečně oslavit první jarní den. Odstranili jsme ze školky vše, co by mohlo být spojené se zimou, vyprovodili Královnu Zimu říkankou Zimo, zimo, táhni pryč a vrhli se na výtvarné tvoření jara a sluníček. Naše výtvory nám krásně rozzářily školku a děti si mohly zakřičet: Jaro už je tu!

Konec měsíce jsme věnovali kultuře. Přijelo k nám Maňáskové divadlo Šternberk se třemi pohádkami: Dlouhý, Široký a Bystrozraký, O koblížkovi, Tři prasátka.

Našim předškolákům se už pomalu, ale jistě krátí pobyt u nás v mateřské škole, a tak se začínají pozvolna připravovat na blížící se školní povinnosti. Plní různé úkoly nejen ve školce, ale začali si nosit i všelijaké úkoly domů, kde s nimi zápolí společně s rodiči. Přejeme hodně trpělivosti. :-) Paní učitelky MŠ

Anketa

Má Ukrajina uzavřít mír i za cenu ztráty části území, nebo dál bojovat?
14
19

Historie anket

Náhodné foto

Únor v mateřské školce

Počasí

Počasí

Novinky e-mailem

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zjistit více