Obec Oudoleň
česky english deutsch

 

Mateřská škola - květen 2018

14.6.2018

Všechno kvete, slunce svítí, maminečka svátek má. Tak začíná jedna z písniček, které jsme si v květnu připravili pro naše maminky. U příležitosti Dne matek se nám konečně podařilo uskutečnit očekávané společné odpoledne s rodiči. Na oslavu svátku maminek jsme se tentokrát vydali do přírody, k chaloupce, kde děti na louce maminkách předvedly, co se pro ně naučily, popřály jim a poděkovaly za to, že se o ně starají, a předaly malý dáreček. Potom jsme všichni společně udělali na louce obrovský přátelský kruh a děti učily maminky i tatínky některé písničky s pohybem. Bylo to milé.

Vynaloženou energii jsme si doplnili špekáčky, které jsme si opekli na ohni. Moc děkujeme tatínkům, kteří nám vše na opékání připravili. A děkujeme i všem rodičům, kteří si udělali čas a mohli jsme si tak společně příjemně užít odpoledne. Těšíme se na další akci, kterou nás možná překvapí naši tatínkové.

Další hezkou akcí byl celodenní výlet na záchrannou stanici a ekocentrum Pasíčka u Proseče, kam jsme vyrazili společně se školou. Strávili jsme čas v příjemném prostředí, v krásné přírodě, děti se dozvěděly spoustu nových zajímavých informací z přírody a viděly zvířátka, která běžně v lese neuvidí. Největší zážitek ovšem měly, když dostaly lopatky, košťátka a štětečky a s tímto nářadím měly najít kostru dinosaura. Zahrály si tak na velké archeology.

A čemu dalšímu jsme se ještě v květnu věnovali? Hodně jsme se soustředili na pojmy bezpečí a nebezpečí, ať v souvislosti s dopravou, přírodou, anebo domovem i cizími lidmi.

Poslední květnový týden se děti dozvídaly zajímavosti ze života indiánů. Paní učitelky MŠ

Anketa

Mají mít velké obchody o všech svátcích otevřeno či zavřeno?
10
18

Historie anket

Náhodné foto

Příprava sázení

Počasí

Počasí

Novinky e-mailem

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zjistit více