Obec Oudoleň
česky english deutsch

 

Mateřská škola - říjen 2016

22.11.2016

Tak nám začal podzim. To bylo v říjnu hlavní téma, kterému jsme se s dětmi věnovali z různých pohledů. Zkoumali jsme, co „pan podzim“ dokáže na našich zahrádkách, v sadech, v lese, na poli. Jak mění stromy, jaké používá barvy. Sbírali jsme plody, které jsme zkoumali všemi smysly, a také z nich vyráběli různá zvířátka: bramborové ježky, kaštanové ježury, kaštanové srnečky nebo pejsky podle toho, jak se povedla. Největší radost však přinesl dýňový skřítek,  kterého si děti vyrobily za pomoci pana Janáčka a pojmenovaly ho Ludvíček. Podle jeho velikosti by se dalo říci, že to byl skřet, ale jeho roztomilost z něho nakonec udělala klučinu, kterého děti každý den ve školce zdraví. Stačí nakouknout hlavními dveřmi do školy a Ludvíčka uvidíte.

S příchodem podzimu jsme si také začali zvykat na méně příjemné počasí při vycházkách, na to, že se musíme jinak a více oblékat.

Dne 20. 10. jsme s dětmi oslavili Den stromů, popřáli a zazpívali jsme naší nádherné lípě na školní zahradě. Přírodou jsme tento měsíc opravdu žili, učili jsme se ji i chránit – splnili jsme první úkol celoškolního recyklačního programu Recyklohraní: lovili jsme nepotřebné baterie a umožnili tak dětem zkušenost s jejich zpětným odběrem.

Při  opravdu nepříjemném dešťovém počasí jsme místo vycházek a běhů do přírody chodili cvičit do kulturního domu. Jeden den dopoledne jsme vyrazili s MŠ Havlíčkova Borová na pásmo animovaných pohádek do kina v Krucemburku.
Těšíme se na další práci s dětmi a také na společné tvořivé odpoledne s jejich rodiči. Paní učitelky MŠ

Anketa

Uvítali byste u nás jednodenní volby jako na Slovensku?
13
1

Historie anket

Náhodné foto

Říjen a listopad u hasičů

Počasí

Počasí

Novinky e-mailem

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zjistit více