Obec Oudoleň
česky english deutsch

 

Slavnostní otevření kulturního domu dne 24. 1. 2015

28.3.2015

Téměř po roční rekonstrukci byl v naší obci uveden zpět do provozu kulturní dům. Slavnostní chvíle nastala v sobotu 24. ledna od 14 hodin za přítomnosti neuvěřitelného množství návštěvníků z řad našich občanů, ale i dalších hostů.
Představitelé obce srdečně všechny přítomné přivítali a seznámili je s programem slavnosti, který byl opravdu velmi pestrý: vystoupení dětí z mateřské školy, vystoupení žáků základní školy, vystoupení dvou týmů BM Fitness Havlíčkův Brod, prodejní výstava keramiky, bižuterie, papírové krajky, šátků a šál, drátkování, prohlídka a soutěže pro děti v obecní knihovně, posilovně a herně stolního tenisu. Celé kulturní odpoledne zpestřil na varhany pan Semrád se svým doprovodem, který hrál dechové i moderní písničky k poslechu a tanci.
Místostarostka obce stručně představila historii kulturního domu od nejstarších dochovaných informací, přes průběh různých rekonstrukcí a oprav až do současné doby. Dále zmínila skutečnost, že oudoleňský kulturní dům byl proslavený v širokém okolí a všichni vzpomínají na super zábavy se slavnými kapelami a též na velmi vydařené plesy v Oudoleni.
Pan starosta přítomné seznámil s průběhem celkové rekonstrukce, která probíhala od loňského roku až po letošní rok, dále informoval o finančních nákladech a na závěr poděkoval všem, kteří se na celkovém výsledku podíleli, včetně těch, kteří nám pomáhali uklízet. Veškerá historie a rekonstrukce byla v podobě fotografií vystavena ve vestibulu kulturního domu.
Sváteční odpoledne rychle utíkalo, zpívalo se, tancovalo, povídalo, vzpomínalo a všem, kterým vytrávilo, nabízela naše kuchyň výborné pohoštění, po kterém se jen zaprášilo. Děti se vydovádělyna diskotéce, kterou jsme zakončili oficiální část programu.
Dále naše akce pokračovala večerní zábavou s country písničkami pana Jardy Bílka, které nalákaly na taneční parket mnoho příznivců. Zpívalo se a tancovalo až do pozdních nočních hodin, kdy jsme se s dobrým pocitem rozcházeli domů.
Doufáme, že tato malá oslava bude patřit mezi vydařené akce a že na ni budeme dlouho vzpomínat. Vybudování „kulturáku“ stálo naše předky hodně práce, času, úsilí i nemalé finanční prostředky a zajisté si přejeme, aby ještě dlouho sloužil svému účelu, pro který byl postaven. Závěrem bychom chtěli vřele poděkovat všem, kteří se dobrovolně podíleli na úklidu kulturního domu, dále všemseniorkám, které napekly výborné koláčky, dětem a paní učitelkám z naší základní a mateřské školy za báječné vystoupení a všem dalším, kteří se zasloužili o perfektní průběh celého slavnostního odpoledne a večera. Blanka Zvolánková

ZA ODDÍL STOLNÍHO TENISU:
Chtěl bych tímto v krátkosti zhodnotit akci, která se konala u příležitosti znovuotevření rekonstruovaného kulturního domu. Mimo krásného vystoupení žáků základní a mateřské školy a BM FITNESS bylo také možno nahlédnout do posilovny, knihovny a také do herny stolního tenisu. V loňském roce jsme za přispění obce zakoupili trenažér pro trénink hráčů. Dohodli jsme se, že na této akci dáme všem, kdo se přijdou do herny podívat, možnost si tohoto pomocníka vyzkoušet. Mile nás překvapilo, jak velký zájem byl nejen u mládeže, ale i u dospělých. Někteří dospělí a hlavně ženy drželi pálku poprvé v ruce, a přesto některé výkony byly na výbornou. Všechny děti dostaly za předvedený výkon sladkou odměnu a malý dárek, který věnovalo obecní zastupitelstvo. Myslím, že si všichni užili spoustu legrace a příjemné odpoledne, za což patří dík zastupitelům obce a všem, kdo se na přípravě a konání akce podíleli. Zdeněk Sláma a Standa Moravec

PODĚKOVÁNÍ
Vážení zastupitelé, vážený učitelský sbore.
Děkujeme za krásně prožité sobotní odpoledne v kulturním domě. Program měl úroveň, byl velice pěkný. Měli jsme pocit, že se místní sešli v dobré náladě a ve velkém počtu a v přátelské atmosféře, která v současné době mnohdy chybí.
Náš velký obdiv patří kolektivu učitelek mateřské a základní školy za sestavení a nacvičení programu. Do vystoupení byly zapojeny všechny děti bez rozdílu a byly úžasné. V této době, kdy rodiče shání (za velké peníze) místa v lesních mateřských školkách, aby se děti dostaly na čerstvý vzduch, shání individuální výuky pro školáky (rovněž za velké peníze), my to tady všechno máme, v krásné a velice dobře vybavené škole. Měli bychom si toho více považovat. A děvčata z BM FITNESS? Ty jsou třída. JEŠTĚ JEDNOU DÍKY. Nadšená účastnice

Soubory ke stažení

Anketa

Má Ukrajina uzavřít mír i za cenu ztráty části území, nebo dál bojovat?
14
19

Historie anket

Náhodné foto

Posezení se seniory 2023

Počasí

Počasí

Novinky e-mailem

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zjistit více