Obec Oudoleň
česky english deutsch

 

Tříkrálová sbírka 2015

7.1.2015

Svátkem Tří králů končí vánoční období a neodmyslitelně s ním přichází tříkrálová koleda. Charita České republiky pořádá každoročně dobročinnou akci zvanou Tříkrálová sbírka, která je největší dobrovolnickou akcí u nás, a její výtěžek je určen na pomoc handicapovaným, nemocným, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak znevýhodněným skupinám lidí, a to zejména v regionech, ve kterých sbírka probíhá. V naší obci a v obci Slavětín jsme koledníky přivítali v sobotu 3. ledna. Zazpívali, zahráli, popřáli do nového roku hodně zdraví, štěstí, pokoje, předali symbolický dáreček a do označených a úředně zapečetěných pokladniček vybírali příspěvky, které budou letos využity na vybudování místa pro třídění, skladování a opravu darovaného šatstva a dalších potřeb do domácnosti, dále budou z výtěžku sbírky podpořeny ostatní služby poskytované Oblastní charitou Havlíčkův Brod a projekt Adopce na dálku.

O tom, že naši občané jsou rok od roku vstřícnější a štědřejší, svědčí letošní výtěžek sbírky ve výši 18 948 Kč, což je o 2 231 Kč více než v loňském roce. V obci Oudoleň se vybralo 13 598 Kč (o 1 451 Kč více než loni), v obci Slavětín 5 350 Kč (o 780 Kč více než v loňském roce).

Děkujeme vedoucím skupinek Tříkrálové sbírky paní Marii Antlové a paní Pavlíně Blažkové a koledníkům Aničce Blažkové, Michalu Blažkovi, Patriku Strašilovi, Katce Antlové, Martinu Antlovi a Matyášku Slámovi za vydařený průběh akce. Poděkování patří také Vám všem, kteří jste do pokladniček přispěli!

Na úplné zakončení vánočního období a Tříkrálové sbírky se již tradičně koná ve Farnosti Havlíčkova Borová a Velká Losenice hra Čtvrtý z mudrců a klanění v živém betlémě. Letošní představení jsme shlédli v neděli 4. ledna ve Velké Losenici. Blanka Zvolánková

Anketa

Uvítali byste u nás jednodenní volby jako na Slovensku?
13
2

Historie anket

Náhodné foto

Říjen v mateřské škole

Počasí

Počasí

Novinky e-mailem

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zjistit více