Obec Oudoleň
česky english deutsch

 

Tříkrálová sbírka 2016

13.1.2016

Jak je již zvykem, i letos jsme očekávali příchod Tří králů, kteří přinesli do našich domovů požehnání a všichni společně jsme podpořili dlouholetou tradici, která pomáhá potřebným. V sobotu 9. ledna procházely Oudolení a Slavětínem dvě skupinky koledníků se svými vedoucími, aby potěšily písničkou a popřály do nového roku štěstí, zdraví, dlouhá léta. Do zapečetěných pokladniček vybíraly příspěvky, které Oblastní charita Havlíčkův Brod (OCH HB) využije na zakoupení aut do svých služeb poskytovaných většinou v domácnostech klientů. Dále se budou finanční prostředky podílet na naplňování poslání OCH HB a na projektu Adopce na dálku. Na jmenované účely, které schválila diecézní komise, použijí 65 % z výtěžku sbírky - tato část se totiž vrací místní charitě, která sbírku realizovala. Další část sbírky (15 %) využije na své projekty Diecézní katolická charita Hradec Králové, 10 % pomůže potřebným v zahraničí, 5 % jde na celostátní projekty a režii sbírky.

V letošním roce činí výtěžek sbírky 17 442 Kč, což je o 1506 Kč méně než v loňském roce. V obci Oudoleň se vybralo 13 149 Kč (o 449 Kč méně než v loňském roce), v obci Slavětín 4 293 Kč (o 1 057 Kč méně než v loňském roce).
Děkujeme vedoucím skupinek paní Marii Antlové a paní Pavlíně Blažkové a koledníkům Katce Antlové, Martinu Antlovi, Matyášku Slámovi, Aničce Blažkové, Michalu Blažkovi a Bětušce Zvolánkové za jejich ochotu a snahu udělat něco pro druhé. Velmi děkujeme Vám všem, kteří jste otevřeli tříkrálovým koledníkům nejen dveře, ale i srdce a dokázali tak svoji solidárnost s potřebnými!

Na úplné zakončení vánočního období a Tříkrálové sbírky se již tradičně konala ve Farnosti Havlíčkova Borová a Velká Losenice hra Čtvrtý z mudrců a klanění v živém Betlémě. Letošní představení se uskutečnilo v neděli 10. ledna v Sázavě. Blanka Zvolánková

Anketa

Mají mít velké obchody o všech svátcích otevřeno či zavřeno?
10
18

Historie anket

Náhodné foto

Maškarní průvod 1965

Počasí

Počasí

Novinky e-mailem

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zjistit více