Obec Oudoleň
česky english deutsch

 

Ohlédnutí za Pyrocarem 2018

7.9.2018

Dne 19. 8. skončil Pyrocar - přehlídka hasičské techniky, které se zúčastnila i naše Kačenka a nová dodávka. Na akci se odjíždělo v pátek 17. 8. a po celou dobu trvání akce jsme zaznamenali velký zájem nejen o naši techniku, ale i o hasičská auta ostatních.

K vidění byla nejen nejnovější technika, ale i historická vozidla a všechna potěšila každé hasičské srdce. Dále nám byla představena záchrana člověka z havarovaného auta, které dále posloužilo k ukázce jiného zdatného pomocníka hasičů, a to pásového bagru. Stejně tak jsme viděli hašení pomocí vrtulníku, které je důležitou součástí při hašení špatně dostupných míst.

K vidění nebyla pouze vozidla, ale i čtyřnozí záchranáři, kteří ukázali, jak dokáží pomoci, a není radno je podceňovat jak při hledání ztracených osob, tak i při hledání místa vzniku požáru.

Vyjmenovat vše, co bylo k vidění, by bylo nadlouho, ale co musím poznamenat, je skvělá organizace celé akce, která trvala celý víkend - možnosti pohoštění, zajištění toalet, sprch, ale i programu pro děti, které si přišly na své při různých soutěžích.

Na této přehlídce se bohužel stala i smutná událost. V průběhu pořádání se udělalo nevolno předsedovi Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ing. Karlu Richterovi. Posléze přišla zpráva, že zemřel. Na jeho počest se rozezněly sirény a vzdaly hold tomuto obětavému hasiči. Čest jeho památce.

Další Pyrocar bude za čtyři roky, tak doufám, že se tam opět sejdeme. Za SDH Oudoleň Hanka Zelenková

Anketa

Uvítali byste u nás jednodenní volby jako na Slovensku?
8
0

Historie anket

Náhodné foto

Pozvánka na Obecní ples v sobotu 26. 12. 2015

Počasí

Počasí

Novinky e-mailem

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zjistit více