Obec Oudoleň
česky english deutsch

 

Tříkrálová sbírka 2017

2.2.2017

V povánočním období zavítali do našich domovů koledníci Tříkrálové sbírky a připomněli nám putování dávných mudrců, které zářící hvězda dovedla až k místu narození Spasitele. Obcí Oudoleň a Slavětín procházely v sobotu 7. ledna dvě skupinky králů se svým doprovodem a s přáním štěstí, zdraví, pokoje a s prosbou o příspěvek. Tři králové nápisem K + M + B požehnali všechny domácnosti, ve kterých je jejich obyvatelé očekávali, přinesli dary v podobě tříkrálových kalendářů a cukru jako poděkování všem lidem, kteří finančním darem přispěli do zapečetěných pokladniček.

Výtěžek letošní sbírky činí 20 900 Kč, což je o 3 458 Kč více než v loňském roce. V obci Oudoleň se vybralo 15 090 Kč (o 1 941 Kč více než loni), v obci Slavětín 5 810 Kč (o 1 517 Kč více než loni). Poděkování patří vedoucím skupinek, paní Veronice Slámové a paní Pavlíně Blažkové, za organizaci dobročinné akce a Martinu Antlovi, Matyáši Slámovi, Nelince Slámové, Michalu Blažkovi, Aničce Blažkové a Bětušce Zvolánkové za koledování a výdrž ve velmi mrazivém počasí!!!

Tříkrálovou sbírku pořádala Charita ČR již posedmnácté, její výtěžek je určen na podporu charitních služeb a 65 % vybrané částky se v letošním roce vrátí Oblastní charitě Havlíčkův Brod na pomoc lidem v nepříznivé sociální situaci, 15 % poputuje na projekty Diecézní katolické charity Hradec Králové, 10 % pomůže potřebným v zahraničí, 5 % podpoří celostátní projekty a 5 % tvoří náklady spojené se sbírkou. Díky Vaší podpoře zakoupí Oblastní charita Havlíčkův Brod potřebné kompenzační pomůcky, bude poskytovat zdravotní terapie a pomůže klientům při přepravě do jejich domovů.

Tříkrálová sbírka není ale pouze prostředkem k získávání financí, ale také se zaměřuje na tradici Tří králů. V naší farnosti se proto každým rokem koná hra Čtvrtý z mudrců, která je poděkováním všem, kteří se do sbírky jakýmkoli způsobem zapojili. DĚKUJEME!! Blanka Zvolánková

Soubory ke stažení

Anketa

Má Ukrajina uzavřít mír i za cenu ztráty části území, nebo dál bojovat?
14
19

Historie anket

Náhodné foto

MŠ - Návštěva z Polska

Počasí

Počasí

Novinky e-mailem

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zjistit více